caravana-dunarii-wwf-drobeta-turnu-severin-1-1920x1080

Caravana Dunării a ajuns în Drobeta Turnu Severin

Precum Dunărea își face intrarea în țara noastră măiestuos în sud-vestul țării, așa și Caravana Dunării își deschide porțile în România la Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți.

caravana-dunarii-wwf-drobeta-turnu-severin-2-1920x1080
© WWF

Severinenii ne-au primit, ca de obicei, cu brațele deschise, dornici să ne revadă sau să ne cunoască pe noi și minunata lume pe care le-am prezentat-o. Am fost fericiți să avem alături de noi prieteni atât din Drobeta Turnu Severin, cât și din împrejurimi, care au venit și au petrecut ziua alături de noi și activitățile din cadrul Caravanei. Tinerii și-au testat cunoștințele despre speciile care trăiesc de-a lungul Dunării, le-au recunoscut în fotografiile expoziției foto și în puzzle-ul  cub; cei mici și-au antrenat imaginația cu puzzle-urile cu și despre natură și au refăcut cursul Dunării de la izvor la gurile de vărsare.

caravana-dunarii-wwf-drobeta-turnu-severin-3-1920x1080
© WWF

Mulțumirile noastre speciale se îndreaptă spre Amalia Dumbravă, Ady Dumbravă și Cosmin Cojocinescu de la Parcul Natural Porțile de Fier care ni s-au alăturat și au venit să le prezinte vizitatorilor noștri bogăția naturală care sălășuiește atât de aproape de ei.

caravana-dunarii-wwf-drobeta-turnu-severin-5-1920x1080
© WWF

Județul Mehedinți nu ne este străin nici nouă, echipei WWF-România, nici locuitorilor care de-a lungul ultimilor ani au beneficiat de prezența și expertiza noastră în ceea ce privește conservarea naturii atât de bogate din zonă. Alături de Societatea Ornitologică Română, WWF-România este custodele uneia dintre ariile protejate Natura 2000 din județul Mehedinți, cunoscută sub numele de Blahnița, după unul dintre pârâiașele care străbate întreaga întindere. În ultimii trei ani am reușit să lucrăm alături de autoritățile locale și naționale și de oamenii locului la realizarea unui plan de gestiune al zonei. Au fost monitorizate toate plantele, animalele și mediul în care acestea locuiesc și am fost plăcut surprinși să descoperim specii foarte rar întâlnite în zonă.

caravana-dunarii-wwf-drobeta-turnu-severin-4-1920x1080
© WWF

Astăzi Caravana Dunării își continuă drumul nu înainte de a le multumi severinenilor pentru minunata zi pe care am petrecut-o împreună. Între 5 și 6 iunie, între orele 10-20, îi așteptăm pe bucureșteni în Parcul Herastrău, intrarea Pavilion H, bd. Kiseleff, să descopere și ei fascinanta lume a Dunării.

Scroll to Top